Столичният квартал "Гоце Делчев" остана без автомобилен достъп след ремонт

Столичният квартал "Гоце Делчев" остана без автомобилен достъп след ремонт

Жители на столичния квартал "Гоце Делчев" алармират, че след приключилия ремонт на бул. "Тодор Каблешков" остават без автомобилен достъп до блоковете си.

След 6-месечно обновление и разширение на южното платно на булеварда в участъка от бул."България" до ул. "Луй Айер" в понеделник Столична община отвори "Тодор Каблешков" за движение на автомобилии на градския транспорт.

Жител на ж.к "Гоце Делчев" обаче е подал сигнал в контактния център на общината, че се налага спешна нужда от преразглеждане на схемата за автомобилен достъп до квартала. Той е приложил и актуален чертежна движението в посочения участък. 

"След пускане в експлоатация на новия участък на "Тодор Каблешков" се оказва, че не е предвиден маршрут, по който да се достъпи до "Гоце Делчев", особено в частта между ул. "Георги Измирлиев" и ул. "Кирил Ботев". Всички улици в карето по бул. "България" и по "Тодор  Каблешков" до ул. "Георги Измирлиев" са еднопосочни в посока излизане от квартала. Това прави крайно затруднено прибирането на всички хора, особено на тези, които по здравословни причини не могат да се придвижват без автомобил. Невъзможно е без нарушение да се достъпи до т. нар. "експериментални блокове", разположени зад "Била". Моля за проверка и отваряне на поне една улица в посока към квартала", пише в сигнала, съобщи "Сега".

От изданието посочват, че въпреки че сигналът е подаден във вторник срещу сряда, през целия вчерашен ден той е бил "в процес на обработка".

След възстановяване на движението по ремонтираното трасе, което е с дължина около един километър, хора от района започнаха да публикуват в социалните мрежи снимки на зле изпълнени участъци и детайли. На места тротоарите по булеварда са неравни, има и павета, които вече се клатят.

От неправителстваната организация "Спаси София" обърнаха внимание на новоизградената велоалея, което не отговаря на изискванията за широчина.

"Така изглежда поредният ремонт на Йорданка Фандъкова - 11 млн. лв. инвестирани в некачествен ремонт, без никакъв общински контрол и без санкции за мърлявата и закъсняла работа на изпълнителя. Всичко това се случи буквално пред очите на кмета, която живее на 100 метра от бул. "Тодор Каблешков", който по думите ѝ е приоритет №1, откакто е начело на София. Нямаме никаква надежда, че това управление някога ще се научи да прави нещата както трябва - с добър проект, спазвайки сроковете и с европейско качество", написаха от "Спаси София". 

Споделяне

Още от България