Столичният общински съвет си гласува още 18,3 млн. лв. в бюджета

Актуализация на бюджета си с 18.3 млн.лв. прие Столичният общински съвет на извънредна сесия в четвъртък, предаде БТА. 32-ма съветници от групите на СДС, ССД и "Гергьовден" БЗНС-НС-ДП гласуваха за преразпределението на средствата, а политическите представителства на БСП, ДСБ и независимите от НДСВ се въздържаха.

Съветниците решиха 5 млн.лв. от преизпълнението на приходите да бъдат предоставени на болниците, за да покрият техни стари задължения. Други 5 млн. лв. ще отидат за издаване на преференциални карти за актувания, тъй като средствата са пред изчерпване. 5 млн. лв. ще вземат концесионерите по чистотата.

"Митничарите ги е яд, че не работят в столичния инспекторат", заяви съветникът от НДСВ Владимир Каролев при обсъждането на сумите, които се плащат за дейностите по чистотата. Той посочи, че е крайно време да се търси намаляване на разходите за почистване, а не да се твърди, че се работи повече при запазване на годишния размер, който се плаща на концесионерите. Каролев апелира още да не се отпускат предвидените средства за столичната охранителна фирма ЕГИДА.

Съветниците решиха 500 хиляди лева от допълнителната държавна субсидия, преведена им от финансовот министерство в деня на извънредната сесия, да отидат за огради на училища и детски градини. 96 хиляди лева ще се отпуснат за снегопочистване на 10 села в район Панчарево. 5 хил. лв. ще бъдат отпуснати за омбудсмана.

До края на годината вероятно ще има още една актуализация, прогнозира председателят на Столичния общински съвет Владимир Кисьов.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?