Столичният ресторант ″Крим″ забрани изцяло пушенето в салоните си

Въпреки приемането на по-либерален режим за пушене на обществени места, ръководството на ресторант ″Крим″ - най-старият ресторант в България, взе решение да забрани пушенето във всички помещения на ресторанта. Това гласи съобщение до медиите, разпратено от известния ресторант, разположен между улиците ″Славянска″ и ″Добруджа″ в центъра на София.

От 01 юни 2010 г. в залите на ресторант ″Крим″ няма да се пуши. Изключение ще бъде направено единствено за лятната градина.

″Решението бе взето единодушно от ръководството с твърдото убеждение в правилността му и с надеждата, че примерът им ще бъде последван и от повече собственици на заведения″, се казва още в съобщението.

Пълната забрана за пушене, която бе предвидена да се въведе във всички обществени места от 1 юни, бе отложена за неопределено време, след като мощно лоби в парламента отмени текстовете, забраняващи пушенето.

Останаха досега съществуващите разпоредби, според които в ресторанти, например, трябва да има обособени помещения за пушачи и за непушачи.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?