Столичното парно е готово да заработи

Столичното парно е готово да заработи

"Топлофикация София" е готова за започването на новия отоплителен сезон. Ремонтите са приключили, а горивото е осигурено, съобщиха от общинското дружество в четвъртък.

Парното в столицата ще бъде включено, когато бъдат изпълнени законовите изисквания за три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от 12 градуса и прогноза от НИМХ-БАН за трайно застудяване.

Дружеството има готовност, при желание от страна на клиенти, парното да бъде пуснато преди общото включване на отоплението в София.

От "Топлофикация София" напомнят на клиентите си да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване след пускане на отоплението.

Трябва да се проверят и уредите за дялово разпределение и при угаснал дисплей, незабавно да се потърси съдействие от фирмата топлинен счетоводител.

"Топлофикация София" е длъжна да осигури подаването на топлинна енергия към столичани в периода от 1 октомври до 30 април, съгласно изискванията на нормативната база.

За осигуряване на своевременно и нормално започване на отоплителен сезон 2015/2016 г. всички ремонти по топлопреносната мрежа са приключени и топлофикационната система на София е в готовност за работа в зимен режим, се посочва в съобщението на дружеството.

Извършена е профилактика на съоръженията в топлоизточниците и е осигурено необходимото количество резервно гориво.

От столичната топлофикация припомнят, че от днес бизнес клиентите на дружеството ще получават електронни фактури като легитимен финансов документ.

Хартиен дубликат ще бъде издаван само при поискване в централното управление на компанията.

Споделяне

Още от Бизнес