Столичното парно е върнало 24 млн. лв. на клиентите си от по-евтиния газ

Столичното парно е върнало 24 млн. лв. на клиентите си от по-евтиния газ

"Топлофикация София" ЕАД вече е възстановила 24 милиона лева на своите потребители от ретроактивното намаление на цената на топлинната енергия от август 2019 г. до края на март 2020 г., съобщиха от дружеството в понеделник.

Към 17 август чрез прихващане на сметките за юни са върнати над 10 млн. лв., а със сметките за юли и годишните изравнителни сметки - още 13.8 млн. лв. Остават за възстановяване още 12 798 316 млн. лв., с които ще бъдат прихванати бъдещи сметки на потребителите.

Топлинните счетоводители са предали изравнителните сметки за парно и топла вода. На тази база "Топлофикация София" ЕАД е изготвила общите фактури за потребената топлинна енергия за периода 1 май 2019 г. - 30 април 2020 г. От днес те са достъпни на интернет страницата на дружеството и в центровете за обслужване на клиенти, посочват от топлофикационното дружество.

В изравнителните фактури клиентите могат да видят какви суми имат да получават или да плащат и те са сравнени със суми, които биха били дължими или връщани, ако цената на топлинната енергия не бе паднала с около 25 на сто със задна дата.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес