Столичното парно "опрости" сметки за близо 20 хил. лв.

Снимка: БГНЕС

Като част от кампанията за насърчаване на онлайн плащането на сметките за парно от "Топлофикация-София" са "опростили" на 126 домакинства месечни плащания за общо 19 829.11 лв., съобщиха от общинското дружество в понеделник.

Само за плащанията през ePay за периода от 20 и 30 ноември от инициативата са спечелили 60 абонати, които ще си спестят нови сметки за общо 9912.34 лв. Най-голямата "опростена сметка" е за 276 лв. на клиент от квартал "Лозенец”.

Над 4.3 млн. лв. онлайн плащания през ноември, което е ръст от 12 на сто спрямо октомври, отчете още "Топлофикация София”. С около 6% растат и самите безкасови трансакции, достигайки до 4.6 млн. броя.

От двете компании планират да продължат инициативата и през декември. Между 20 и 30 декември 2012 г., десетки столични семейства ще получат "безплатни” сметки за парно на стойност до 1000 лв. на ден. "Таванът” за един абонатен номер е точно 1000 лв., като по този начин от промоцията са изключени некоректните потребители със стари задължения над тази сума. Според регламента късметлиите ще бъдат изтеглени на томболен принцип сред всички заплатили през ePay.bg текущи и стари задължения, а общата сума на "нулираните” сметки за декември отново ще бъде, както и през предишните два месеца, до 10 000 лв.

"През декември ще бъде третата и последна фаза на тази инициатива, като отново “наградата” за спечелилите ни абонати ще бъде за сметка на партньорите ни от еPay.bg. През следващата година планираме още стимули за лоялните си клиенти като едновременно с това сме фокусирали сериозно усилията си върху повишаване качеството на обслужване и въвеждане на нови мерки за повишаване на събираемостта”, обясни директорът на столичното парно Стоян Цветанов.

Схемата за плащане на сметка за парно през системата на еPay.bg. и участието в томболата е максимално опростена. Клиентът оторизира платформата да заплати съответната сума за парно с регистрираната си банкова карта. След това, ако бъде изтеглен в томболата, получава съобщение, че ePay.bg плаща вместо него задължението му. Сумата му се възстановява веднага като стойността на "безплатната сметка” се превежда по микросметката на клиента в ePay.bg.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?