Столичното парно засича топломерите, първите надплатени суми ще се връщат от 15 юни

Столичното парно засича топломерите, първите надплатени суми ще се връщат от 15 юни

От 14 май столичната топлофикация започва да отчита показанията на уредите за дялово разпределение, на чиято база ще се изготвят изравнителните сметки за топлинна енергия за периода май 2019 - април 2020 г., съобщиха от общинското дружество в сряда.

Отчетът ще започне от сградите, избрали "Топлофикация София" като топлинен счетоводител. Във всяка сграда на видно място ще бъдат поставени съобщения за двете дати за посещение от инкасатор.

Заради епидемиологичната обстановка в страната екипите ще носят маски, ръкавици и калцуни. Всеки представител ще се легитимира със служебна карта, допълниха от дружеството.

Дружеството припомня, че при неосигурен или отказан достъп до топломерите на тези клиенти ще бъдат начислени сметки при пълна мощност на радиаторите според специфичния разход на сградата. Потребителите могат да поискат корекции по изравнителните сметки, а крайният срок за допълнителни отчети, възражения и рекламации е до 31 август. След тази дата не могат да се преработват изравнителните сметки.

Клиентите, които са с ежемесечен отчет на топломерите, ще получат още с майските си сметки сумите, които имат да получават заради надплатените сметки в периода август 2019 – края на март 2020 г., допълват от компанията. Реално след 15 юни тези потребители ще си получат парите.

Останалите ще бъдат компенсирани с изравнителните сметки.

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?