Стотина американски звезди подписаха петиция срещу Доналд Тръмп

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стотина американски звезди от музиката и Холивуд подписаха петиция с призив "да се обединим срещу омразата" чрез гласуване, за да се попречи на републиканския кандидат за президент Доналд Тръмп да влезе в Белия дом, предаде Франс прес.

"Ние сме коалиция от творци, които днес се присъединяват към милионите американци, ангажирани да попречат на кандидата на Републиканската партия Доналд Тръмп" да бъде избран за президент на САЩ, се казва в текста на петицията, публикувана в сайта Unitedagainsthate (Единни срещу омразата).

Сред подписалите петицията са актьорите Марк Ръфало, Кери Уошингтън, Джулиан Мур, Лина Дънам и музикалните звезди Ръсел Симънс, Майкъл Стайп, Моби и Ди Джей Спуки.

"Смятаме, че е наша отговорност да използваме известността си, за да привлечем вниманието върху опасностите от едно президентско управление на Тръмп", се добавя в текста, спонсориран от прогресивната асоциация Moveon.org.

"Неговата реторика и политически предложения изключват, клеветят и вредят на мексиканците и латиносите, на чернокожите, на мюсюлманите, гейовете, лесбийките, транссексуалните и бисексуалните, на жените, азиатците и бежанците", изброяват подписалите петицията, сред които са още Джейн Фонда, Патриша Аркет и Уди Харелсън.

"Призоваваме всички американци да се присъединят към нас от правилната страна на историята и да използваме силата на гласовете си и на вота си, за да победим Доналд Тръмп и идеологията на омразата, на която е представител", завършва петицията, публикувана по време на партийния конгрес на демократите и броени дни след номинацията на Тръмп от републиканците.

Много от тези знаменитости като Лина Дънам са активни поддръжници на предизборната кампания на Хилари Клинтън, която вчера бе номинирана за кандидат-президент от Демократическата партия.

Доналд Тръмп догони и дори леко задмина Хилари Клинтън в две допитвания, излезли в понеделник и направени след официалното му номиниране за кандидат-президент. Досега огромното мнозинство от допитванията поставяха Клинтън начело с преднина от няколко процентни пункта.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?