Стотина протестиращи замерваха парламента с тоалетна хартия

сн. БГНЕС

Стотина души участваха във вторник в поредните демонстрации пред сградата на Народното събрание. Протестиращите този път заложиха на символите. Те носеха лопати и метли, за да покажат, че искат да изметат депутатите.

 

С викове "Мафия" те замерваха сградата с тоалетна хартия в опит да обяснят, че народните представители са "се изпуснали в гащите". Това тяхно мнение бе подсилено с неуспешен опит да се вкарат памперси в сградата, които да бъдат подарявани на депутатите.

 

Протестиращите бяха добутали и един син трабант до парламента, който да подарят за служебна кола на бъдещото служебно правителство. Те се опитаха дори да го паркират на служебния паркинг встрани от Народното събрание, но бяха спрени от полицейския кордон.

 

Един от организаторите на протеста Янко Петров се качи на тавана на колата и помоли всеки да хвърли върху нея по 1 стотинка дарение за политиците.

 

Извън цялата тази символика протестиращите отново поискаха незабавни промени в Изборния кодекс, които да улеснят участието на гражданите в избори, спиране на приватизационните сделки и изгонване на монополите от страната.

 

Със скандирания "Мафия" и "Оставка" те се отправиха към сградата на президентството, където в 16 ч. беше обявен съставът на новия кабинет.  Те обаче останаха недоволни от неговия състав. В крайна сметка към 19.00 часа вечера тълпата вече беше пред сградата на БНТ, където протестиращите обявиха, че искат и оставката на президента.

В събота ще има общо събрание, на което протестиращите отново ще обсъдят своите искания и действията, които ще предприемат по-нататък.

Споделяне

Още от България