Стотина викаха "Пеевски, излез" пред затворената порта на хотел "Берлин"

Стотина викаха "Пеевски, излез" пред затворената порта на хотел "Берлин"

Около сто души се събраха пред затворения портал на хотел "Берлин" в сряда сутринта в опит да пият кафе заедно с депутата от ДПС и медиен магнат Делян Пеевски. Опитът им беше неуспешен, защото порталът на хотела остана затворен за посетители.

Демонстрантите викаха известно време "Пеевски, излез", но и това не е помогна.

Събитието бе организирано от младежката организация на Да, България (част от Демократична България) - "МлаДА България". Тя покани протестиращите срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев на кафе в хотел Берлин, който е посочен като "властовият център на държавата".

"Както знаете, в х-л "Берлин" Пеевски многократно е привиквал министри, политици и магистрати на тайни срещи. Смята се също и че именно там е и неговата "щаб-квартира". Елате от 08:00 часа на 15 юли да пием по кафе. Защото когато Делян Пеевски не отива на работа, ние отиваме при него. Искаме да разберем докога така!", се казваше в анонса за демонстрацията.

"Млада България" изброи няколко от въпросите си към Делян Пеевски:  

"Как съвместявате кариерата на депутат със задкулисното управление на министерства и други структури?" , " Трудно ли се работи под формат "Дубай  офис"?", "Има ли причина да разговаря само със собствените си медии?", "Ако не идвате в Народното събрание, където са ви изратили избирателите, за кого всъщност работите?", "На Росенец се видя, че полицията не се подчинява нито на премиера, нито на кмета на Бургас, Това сигурно поставя огромна отговорност върху вас като мениджър?" 

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?