Стотици хиляди подкрепиха петиция срещу разходите за сигурността на Мелания Тръмп

Стотици хиляди подкрепиха петиция срещу разходите за сигурността на Мелания Тръмп

Над 225 000 души подписаха петиция, с която настояват първата дама на САЩ Мелания Тръмп да се премести да живее в Белия дом или да плаща лично разходите по гарантиране на сигурността ѝ в Ню Йорк, където сега живее, предаде Франс прес.

Данъкоплатците плащат главозамайваща сума за защитата на първата дама в Тръмп тауър в Ню Йорк, се казва в петицията, качена на сайта change.org. В момент, в който всеки трябва да помогне за облекчаването на държавния дълг, тези разходи не са от полза за страната и повече не трябва да бъдат поемани от държавата, се посочва още в петицията. Тя ще бъде предадена на сенаторите от лявото крило в Демократическата партия - Бърни Сандърс и Елизабет Уорън.

При встъпването в длъжност на Доналд Тръмп Мелания каза, че ще остане в Ню Йорк до приключване на учебната година на сина си Барън. Защитата ѝ в Тръмп тауър, както и тази на Барън Тръмп, струва между 127 000 и 146 000 долара на ден. Тя се осигурява от полицията в Ню Йорк. Сумата бе посочена в писмо на началника на полицията в Ню Йорк Джеймс О'Нийл, адресирано на 21 февруари до нюйоркските общински съветници, припомня Франс прес.

Защитата на президентското семейство в периода 8 ноември, когато Тръмп бе избран за президент и встъпването му в длъжност на 20 януари, е струвала 24 милиона долара, тоест около 308 000 долара на ден, се казваше още в писмото на началника на нюйоркската полиция.

Същевременно социологическата агенция "Галъп интернешънъл" разпространи допитване, от което става ясно, че едва 35 процента от американците поддържат Тръмп, а недоволните от неговата работа са 59 процента. В допитване на същата агенция от 11 март 46 процента от американците изразяваха подкрепа за Тръмп.

Рейтингите на президентите демократи Барак Обама и Бил Клинтън никога не са падали съответно под 38 или 37 процента. Подкрепата за републиканеца Джордж Буш-младши само един път падна до 25 процента.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?