Стотици на протест в Кьолн заради смъртта на българче

Стотици на протест в Кьолн заради смъртта на българче

Близо 800 души излязоха протестираха в четвъртък пред клиника в западния германски град Кьолн заради смъртта на момиченце, съобщава френскоезичният информационен сайт "Дьокотидиен", цитиран от Дарик радио. Предимно роднини и приятели на семейството от България се събират пред здравното заведение в квартал „Порц“ с лозунги "Протест" и "Искаме лекарите да спасяват децата ни, а не да ги оставят да умират".

Със снимки на детето и с обвинения срещу лечебното заведение, събралите се поискаха извинение от медиците.
 
4-годишната Селин починала, след като била прегледана в спешното отделение на медицинското заведение малко преди Коледа. Момиченцето, чиито родители са от България, имало висока температура - близо 40 градуса според майка ѝ, 28-годишната Вероника.

Лекарят, който прегледал Селин, обаче казал, че тя просто е хванала вирус, и ѝ предписал ибупрофен, с който да бъде лекувана вкъщи, разказал бащата Норджан, също на 28 години.

Състоянието на момичето се влошило. На Коледа семейството я откарало в друга болница, но няколко часа по-късно малката Селин починала.

Властите в Германия все още не са дали официална информация за инцидента.

Пред немския "Билд” управителят на болницата Сигурд Клаус е заявил, че лечебното заведение е предоставило цялата документация за лечението на разследващите. В неделя се подготвя нов протест.

Споделяне

Още от Свят