Стотици почитатели на големия тенор Хосе Карерас го приветстваха в София

Хосе Карерас в София. Сн. БГНЕС

Големият испански тенор Хосе Карерас дойде в София, за да присъства на откриването на магазин на световноизвестната марка "Шопард", част от продажбите на която отиват в неговата фондация за подпомагане на болните от левкемия. С посещението му в София бе отбелязано и излизането от печат на книга за голямата наша оперна певица Гена Димитрова.

На премиерата на книгата за певицата в Софийската опера Карерас бе приветстван от стотици почитатели.

Препълнената зала посрещна с аплодисменти на крака знаменития певец. Директорът на операта Пламен Карталов нарече срещата историческа и поздрави госта на италиански: "Здравейте, велики маестро. Добре дошли в театъра на Гена Димитрова".

"Много е вълнуващо да получа първия екземпляр от книгата за Гена Димитрова - изключителен творец и човек. Чест е за мен да съм тук днес и да почетем тази забележителна дама, която винаги нося в сърцето си - независимо къде е бивала през жизнения си път и къде е сега", каза Хосе Карерас.

Почитателите на двамата именити артисти ги видяха на видеозапис в дует от "Ломбардци" на Верди в Милано - това беше апогеят и финалът на 40-минутното тържество, което започна 20 минути след обявения начален час.

Споделяне

Още по темата

Още от