Стотици полети на "Луфтханза" отменени във втория рунд на стачката

Стотици полети на "Луфтханза" отменени във втория рунд на стачката

Около триста полета на немската авиокомпания "Луфтханза" бяха отменени във вторник, когато организацията на бордовите екипажи Unabhaengige Flugbegleiter Organisation (UFO) започна вторият рунд от протести заради нежеланието на ръководството на превозвача за удовлетвори исканията им за повишаване на заплатите. Стачката обхвана летищата във Франкфурт, Мюнхен и Берлин.

Предишните протести се проведоха на 31 август и засегнаха около 26 хиляди пътника на авиокомпанията. Последиците от стачката се усещаха и в събота.

 

Превозвачът и сега се извини на засегнатите от стачката пасажери и предупреди, че са възможни последващи проблеми и забавяния на полетите си.

 

UFO настоява за петпроцентно увеличение на заплатите на пилотите, което е ще първото от три години насам. "Луфтханза" обаче е склонна да си позволи повишение само от 3.5 процента.

 

Засега превозвачът не е обявил щетите си от протестите, но по оценки на икономисти всеки ден стачка носи на компанията загуби от порядъка на 5-10 млн. евро, пише Ройтерс.

Споделяне

Още от Свят