Стотици полети са анулирани в Шанхай заради 7 заразени с коронавирус

Стотици полети са анулирани в Шанхай заради 7 заразени с коронавирус

Стотици полети бяха анулирани днес на най-голямото международно летище на китайския мегаполис Шанхай, след като бяха открити няколко заразени с новия коронавирус негови служители, предаде Франс прес.

Икономическата столица на Китай с население 24 милиона жители съобщи този месец за седем случая на местно предаване на вируса.

Повечето от тях са открити през последните дни на летище "Пудон", което предизвика масово тестване на служителите и план за ваксиниране на най-рисковите работници.

Днес бяха анулирани над 500 полета от "Пудон" - близо половината от планираните за деня. Отменени са и над 45 процента от полетите до летището.

В Тянцзин, на около 100 км югоизточно от столицата Пекин, са открити пет случая на местно предаване на вируса в събота и още един днес. На летището на града с население около 15 милиона души също са анулирани близо половината полети, планирани за днес, а през последните дни е организирано масово тестване на местните жители.

Властите на Китай преустановиха работата на обществения транспорт в намиращия се на границата с Русия град Манчжоули в автономния район Вътрешна Монголия, предаде ТАСС.

Мярката се прилага заради влошаване на епидемиологичната ситуация в града. Кога ще поднови работа общественият транспорт не става ясно.

В неделя властите въведоха карантина в града заради появата там на два случая на зараза с коронавируса. Преустановени са и железопътните връзки с града, забранени са масовите събирания и мероприятия. Затворени са училищата, детските градини и увеселителните заведения. Ще бъде тествано масово населението на града (около 172 000 души).

Китайските власти съобщиха за 22 нови случая на коронавирус през последното денонощие, 20 от които са били привнесени от чужбина. Активните случаи в Китай са 322. Шестима от тези хора с в тежко състояние.

Споделяне

Още от Коронавирус

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?