Стоянов: Пътищата ни с Костов пак ще се срещнат

Eрата на абсолютните мнозинства в парламента няма да се повтори през следващите 20 години, заяви във Варна бившият президентът Петър Стоянов, който беше гост на общинската конференция на СДС в града.

Това, че СДС изживява тежък период съвсем не означава, че е изчерпила възможностите си да е водеща сила в дясното пространство, смята Стоянов, цитиран от БТА. Той припомни, че не за първи път лидери и хора от СДС го напускат, макар, че сега е особено трудно.

Ние няма какво особено да делим с тези, които последваха Иван Костов и в бъдеще пътищата ни отново ще се срещнат, допълни бившият държавен глава.

Той подчерта, че основната разлика между СДС и симпатизантите на бившия премиер Иван Костов е, че дефинират по различен начин основния си опонент.

СДС не може сам да спре БСП към властта, очевидно е, че трябва да е в коалиция, каза Стоянов и призова партията към обединение с други десни и дясно центристки партии със сходни позиции.

Според него сега на СДС е нужно да възвърне самочувствието си и да излезе с ясни и категорични политика и послания.

Валентин Петков бе избран днес за председател на общинската организация на СДС-Варна. Петков, който бе единственият претендент за поста, бе временно изпълняващ длъжността председател, след като Стелиян Севастианов подаде оставка, за да се присъедини към бъдещата политическа формация на Иван Костов.

Около 300 варненски седесари напуснаха партията на Надежда Михайлова след като Костов и 26 депутати решиха да създадат нова партия.

Споделяне

Още от България