Стоянов: СДС ще управлява в коалиция след следващите избори

Убеден съм, че на следващите парламентарни избори СДС ще се представи много по-добре и ще управлява в коалиция с други партии, заяви в четвъртък вечерта в Монтана лидерът на СДС и водач на партийната листа за евроизборите Петър Стоянов, предаде БТА. Той смята, че в момента СДС изживява своя катарзис.

Стоянов призна за допуснати от него и от СДС грешки по време на управлението на страната - неуспехът да се създаде средна класа, която да застане зад партията, както и лековато отношение към хора, влезли в СДС, за да се обогатят и т.н.

Въпреки сътресенията, СДС продължава да е автентичната дясна партия, която може да управлява почтено страната. Напоследък при нас идват интелигентни и образовани млади хора, на които даваме път, каза Стоянов и допълни, че две трети от включените в партийната листа са под 35 години.

Не е случайно, че от няколко месеца доверието към СДС започва да се възвръщаща, коментира Петър Стоянов.

Според него СДС има реални шансове да постигне поставената си цел да спечели две депутатски места на изборите за ЕП. Това означава да влязат той и вторият в лисата Лъчезар Тошев.

Нашите евродепутати ще защитават българските интереси и няма да са в Брюксел само за да вдигат ръка по команда на някоя от фракциите в парламента, обеща Стоянов.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?