Страни от ЕС готови да помогнат в разследването на атентата в Бургас

Международната общност е подкрепила България след обявяването на резултатите от разследването на атентата на летище Сарафово Европейските и евроатлантически партньори са поздравили българското правителство за професионално проведеното разследване на атентата на летище Сарафово през юли миналата година, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

15 страни членки на ЕС – Великобритания, Холандия, Испания, Италия, Малта, Гърция, Германия, Унгария, Франция, Естония, Швеция, Словакия, Дания, Австрия, Ирландия - изразиха готовност да окажат съдействие на България, за да бъде доведено разследването на този ужасяващ акт докрай и виновните за него да бъдат изправени пред правосъдието.

 

Същата подкрепа страната ни получи от САЩ, Австралия, Канада, Израел, както и от международни организации, сред които Европол.

 

"Намираме за особено окуражаваща публично изразената от премиера на Ливан позиция, че страната му е готова да сътрудничи на българското правителство в продължаващото разследване на атентата", заяви министър Николай Младенов и благодари на всички партньори в ЕС и извън него, помогнали на българските власти за разследването.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?