Стратегията за развитие на регионите ще бъде променена

Стратегията за развитие на регионите ще бъде променена с цел да се намали драстичната разлика между Северна и Южна България, заяви във Варна председателят на парламентарната комисия по местно самоуправление Найден Зеленогорски, цитиран от БНР.

Той посочи, в момента южните райони привличат три пъти повече инвестиции от северните.

"Една от идеите ни е в такива райони за целенасочено въздействие, които са с базови нива под средните за страната, да има преференции за бизнеса и за разкриване на нови работни места, както и да има бонус-точки при оценяване на проекти по оперативните програми. Тоест ако фирмата Х от район "целенасочено въздействие" кандидатства по оперативната програма Х, да може да получи допълнителен бонус-точки, за да има гарантирано едно предимство, което би създало наистина допълнителни възможности", каза Зеленогорски, който е съпредседател на ПГ на Реформаторския блок.

Той каза още, че Реформаторският блок си поставя за цел правителството да изкара пълния си мандат. За местните избори наесен във Варна блокът ще издигне самостоятелна кандидатура за кмет и единна листа за общински съветници.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?