Стрелба по авариен екип на ЧЕЗ в Банкя

По авариен екип на компанията ЧЕЗ, която снабдява с ток Западна България, е било стреляно по време на оглед на трафопост в Банкя, където е имало опит за кражба на съоръжения, съобщиха от дружеството в понеделник.

Екшънът се разиграл около 23 ч. на 11 юни, когато гражданин заплашил със саморазправа пристигналия и легитимирал се икеп и след това възпроизвел няколко изстрела. Няма наранени или пострадали. За инцидента са уведомени органите на реда.

От компанията съобщиха още, че за периода 11-13 юни са извършени осем кражби на нейни електроенергийни съоръжения в общините София, Брезник, Трън, Перник, Червен бряг и Луковит. Те оставили без ток над 157 абоната и ощетили компанията с 15 250 лв.

“Въпреки непрестанните опити на ЧЕЗ да намали броя на посегателствата към електроенергийни съоръжения, кражбите продължават да бъдат ежедневие. Потърпевши сме не само ние, но и потребителите, които търпят неудобства, не по наша или тяхна вина. Още по-лошото е, че в много случаи опитите за кражба застрашават живота както на самите извършители, така и на нашите аварийни екипи, отзовали се на сигналите за аварии“, коментира Росен Йорданов, директор “Експлоатация и поддържане“ в “ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?