Стрелба след спор за паркиране в кв. "Факултета"

След спор при паркиране се стигна до стрелба в квартал "Факултета" в София във вторник вечерта. Млад мъж е приет в "Пирогов" без опасност за живота, а 47-годишният стрелец Димитър Димитров е задържан. Стрелбата стана повод около 500 жители на квартала да се съберат заради инцидент и да се стигне до масови безредици.

Инцидентът станал около 20 часа във вторник, когато по-младият мъж е одраскал с автомобила си колата на 47-годишния Димитър Димитров, който извадил пистолет и го прострелял. Роднини на пострадалия мъж са се нахвърлили върху стрелеца и са го пребили жестоко, но той е успял да избяга и да се укрие в една от къщите във "Факултета".

След като сигналът е подаден в полицията на мястото са изпратени около 20 патрулни автомобила, като полицаите са се опитали да усмирят около 500-те роми от двата рода. В продължение на близо два часа служителите на реда са се опитвали да изведат 47-годишния Димитър Димитров от квартала и да го откарат в районното полицейско управление, но протестиращите са отказвали да пропуснат автомобилите.

В края на краищата около 22.30 часа полицаите успели да изведат стрелеца от квартала .

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?