Стрелба в търговски център в Ню Джърси, стрелецът се самоуби

Стрелба в търговски център в Ню Джърси, стрелецът се самоуби

Човек откри стрелба в търговски център в Ню Джърси малко преди затварянето на мола в понеделник вечерта местно време и по-късно се самоуби. Няма данни за пострадали хора, предаде Ройтерс, като се позова на местните власти.

Търговският център "Гардън стейт плаза" в града Парамъс бе отцепен от полицията. Хората в мола бяха евакуирани. Стрелецът не бе задържан. По-късно бе съобщено, че е разкрита самоличността на заподозрения за стрелбата. Според силите на реда, това е 20-годишният Ричард Шуп. Полицията заяви, че Шуп вероятно все още се намира в околностите на мола. Предполагаше се, че той е успял в суматохата да напусне сградата, в която има 300 магазина. Стотици полицаи бяха отцепили "Гардън стейт плаза мол", чиято площ е 200 хиляди квадратни метра.

В края на краищата заподозреният за стрелбата е бил открит мъртъв, като по всичко личи, че се е самоубил. Тялото му било открито в задната част на "Гардън стейт плаза мол". Според ластите Шуп се е самоубил със същото оръжие, което е използвал  мола. Открита е бележка.

При инцидента няма пострадали, съобщи кметът Рич Лабарбиера. След началото на стрелбата много от посетителите и продавачите се скрили в магазините и служебните помещения.

"Гардън стейт плаза мол" е един от първите молове, построен през 1957 година, и остава един от най-големите, често посещаван от жителите на Ню Йорк и туристите, тъй като се намира само на около 25 километра северозападно от Манхатън.

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?