Стрелбите продължават, гърмяха по бивш полицай

Разчистването на сметки с гърмежи продължават. Поредният опит за атентат бе извършен в четвъртък вечерта във Варна, когато неизвестни лица са стреляли два пъти по 36-годишния Пламен Стоянов. Той обаче е невредим. Инцидентът е станал около 22.30 часа във входа на кооперация на улица "Д-р Головина", където живее Стоянов. 

Пламен Стоянов е бивш полицай, уволнен заради връзки с подземния свят. В момента той е регионален представител на "Газтрейд". Пред Дарик радио Стоянов заявил, че поръчител на стрелбата е бившият управител на фирмата Юлиян Стоянов.

Седмицата преди Великден, в която вътрешното министерство отчита пред Брюксел чутовни резултати в борбата срещу престъпността, ще се запомни с множество неуспешни покушения. Първо, в понеделник, в центъра на Бургас местни мутри си изясняваха взаимоотношенията с ножове и пистолети, ранени бяха трима души, двама от които нищо неподозиращи. Два дни по-късно в Благоевград със шест куршума бе ранен 30-годишният Златан Георгиев, докато се прибираше със съпругата и детето си. Него го спрегнаха за наркопласьор. След това бойните действия обхванаха и Пловдив, където 22-годишен младеж бе  прострелян в крака. Той е криминално проявен, обяви полицията.     

В четвъртък обаче вътрешният министър Румен Петков демонстрира спокойствие, коментирайки, че по цял свят се стреля, и отклони вниманието към поредния арест на Митьо Очите, който след дълги години “очакване” получи обвинение за разпространение на наркотици.

Споделяне

Още от България