Стрелец нахлу във фабрика в Москва, един е убит

Стрелец нахлу във фабрика в Москва, един е убит

Бивш собственик на фабрика за сладкарски изделия в Москва уби охранител и рани трима души, съобщи руският Следствен комитет, цитиран от световните агенции.

По данни на комитета Иля Аверянов е открил стрелба във фабрика "Меншевик" при разгорещен спор с новия ѝ собственик и се е барикадирал в промишления комплекс. Прокуратурата в Москва съобщи, че стрелбата започнала, когато на територията на предприятието пристигнали съдебни пристави.

Аверянов се обади в радиостанция "Бизнес Еф Ем" и заяви, че фабриката му е била отнета незаконно от прокурори, действащи заедно с престъпна банда.

"Обкръжен съм, навсякъде има хора от специалните части. Или ще си тегля куршума, или ще се предам. . . Ако остана жив, ще се боря докрай", заяви той пред радиостанцията.

Първоначално бе съобщено, че мъжът е въоръжен с полуавтоматична карабина "Сайга" и че е взел няколко души за заложници. Властите опровергаха информацията за взети заложници, но казаха, че мъжът се е барикадирал във фабриката.

Полицията претърси обекта след стрелбата, но в него не бе намерен бившият директор, съобщи източник от министерството на вътрешните работи.

Аверянов е напуснал територията на фабриката преди силите на реда да я отцепят, заяви началникът на пресслужбата на Московското Главно управление на вътрешното министерство Юрий Титов, цитиран от ТАСС.

Той уточни, че това е станало в 09.53 ч. местно време и че оръжието, с което е стрелял Аверянов, е било иззето.

Споделяне

Още от Свят