Стрелецът от Орландо писал на жена си, докато убивал

Матин поствал във "Фейсбук" преди и по време на клането

Стрелецът от Орландо писал на жена си, докато убивал

Омар Матин, който уби 49 души в гей крлуб в американския град Орландо, е изпращал есемеси до съпругата си по време на стрелбата, съобщи Си Ен Ен.

Два часа след началото на убийствата барикадиралият се Матин изпратил съобщение до съпругата си Нур Салман, в което я питал дали гледа новините.

Тя му върнала есемеса, като казала, че го обича. По-късно Салман напразно се опитвала на няколко пъти да се свърже с мъжа си.

По-рано беше съобщено, че съпругата на стрелеца от Орландо може да бъде обвинена за съучастие в убийството на 49 души и опит за убийство на други 53-ма.

Според разследващите тя е дала противоречиви показания за това, какво е знаела за намеренията на съпруга си и е признала, че няколко седмици преди атаката той е похарчил хиляди долари за покупки на оръжия от магазин във Флорида.

Матин също така е поствал във Фейсбук преди и по време на клането.

"Америка и Русия да спрат бомбардировките срещу "Ислямската държава", написал стрелецът, според председателя на Сенатската комисия по вътрешна сигурност.

"Можете да убивате невинни жени и деца, като правите въздушни удари ... сега вкусете отмъщението на "Ислямска държава", писал още Матин.

В последния си пост той написал предупреждение: "В следващите няколко дни ще видите атаки от "Ислямската държава" в САЩ".

Споделяне

Още по темата

Още от Свят