Стриктен контрол плажните обекти да не хвърлят отпадните си води в морето

Започва почистването на река Хаджийска в Слънчев бряг

Стриктен контрол плажните обекти да не хвърлят отпадните си води в морето

Мобилни екипи от представители на туристическото и еконимистерството, здравните инспекции и крайморските общини започват да следят стриктно дали временните обекти по морските плажове са включени правилно в канализационна мрежа, или изхвърлят отпадни води директно в морето. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на проверка на пречиствателната станция на бургаското село Тънково, извършена съвместно с екоминистъра Нено Димов в петък. Двамата са в инспекционна офанзива заради старта на летния сезон.

Така ще се контролира чистотата на морската вода, а особено внимание започва да се обръща на река Хаджийска край Слънчев бряг, чието почистване започна идната седмица.

Реката се влива в морето край южния плаж на Слънчев бряг и почти всяка година носените по нея отпадъци започват да миришат през лятото.

"След почистването на коритото би трябвало да няма проблеми“, обясни екоминистърът Нено Димов.

В река Хаджийска няма заустване, нито канализация, която да причинява замърсяване с отпадни води, така че отпадъците са единствената причина и вече ще има постоянен контрол за чистотата на водите ѝ.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?