Строеж на трета сграда започна в "Ийст Парк" за 12 млн. лв. край София

Строеж на трета сграда започна в "Ийст Парк" за 12 млн. лв. край София

Логистичният парк "Ист Ринг" край София започна строителство на трета сграда, в която ще бъдат инвестирани около 12 млн. лв.

Инвеститор на проекта е "Ист Ринг ЛП" ЕООД, в което 40% от капитала са собственост на международния инвестиционен фонд "Ийст Балкан Пропиъртис" (East Balkan Propertie).

Третата сграда е сух склад с разгъната застроена площ от 12 800 кв. м. Тя е подходяща и за леко производство. Светлата височина в складовите площи е 10.5 м и товароносимост на пода 5 т/кв.м. Сградата е със стоманобетонова конструкция, ще разполага със своя собствена фотоволтаична инсталация. Складовите площи са 11 650 кв. м, а офис площите – 1150 кв.м. Сградите ще бъдат сертифицирани по BREEAM. Плановете са обектът да бъде готов за експлоатация в средата на 2019 г.

Логистичният парк "Ист Ринг" е разположен между двете входно-изходни магистрали "Хемус" и "Тракия" на 6 км от гара Елин Пелин.

Разположението на парка в близост до града и селищата Равно поле, Нови хан и Лесново дава възможности за клиентите му за наемане, както на квалифицирани, така и на нискоквалифицирани работници и по този начин осигурява заетост за населението в този край.

Логистичният парк се простира на площ от над 220 000 кв м и има потенциал за изграждане на повече от 90 хил. кв. м сухи и хладилни складови халета и производствени помещения. Плановете са да бъдат построени 10 сгради.

Към днешна дата инвестицията в целия проект "Ист Ринг" възлиза на близо 21 млн лева без ДДС.

Консултант на проекта е австрийската архитектурна компания Econsult.

Развитието на парка започна през 2011 г. Към момента на територията му вече работят два склада с разгърната застроена площ от 12 800 кв.м. Те са отдадени под наем на международния доставчик на логистични услуги "Карго партнерс" и на дистрибутора на авточасти "Евро 07".

"Община Елин Пелин се налага като притегателен център за логистични бази", каза кметът на общината инж. Ивайло Симеонов по време на първа копка на обекта.

Споделяне

Още от Бизнес