Строежът на "Хемус" върви по план, магистралата ще е готова през 2024 г.

Строежът на "Хемус" върви по план, магистралата ще е готова през 2024 г.

Премиерът Бойко Борисов увери, че строителството на магистрала "Хемус" върви по план и до 2024 г. липсващите около 240 км от него между София и Варна ще са построени.

"Огромен напредък има по изграждането на автомагистрала "Хемус". Строи се, както сме обещали, което помага също за заетостта и за икономиката на страната", каза Борисов по време на инспекцията на обекта, придружаван от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Двамата провериха изграждането на участъка от пътен възел "Боаза" до пресичането с пътя Луковит-Угърчин.

На отсечката, която е с дължина близо 16 км, се почиства теренът, изграждат се водостоции колекторна система, извършват се изкопно-насипни работи, както и два селскостопански подлеза.

Ще бъдат изградени два пътни възела, четири моста и два виадукта.

Този участък от пътя се строи от държавната компания "Автомагистрали".

За другия участък между Белкопотиво и Буховци, който се строи от частната "Автомагистрали Черно море" в сряда са ѝ били изплатени малко над 19 млн. лв.

По време на инспекцията на участъка работниците са уверили премиера, че са получили заплатите си преди предстоящите празници.

"Виждате за колко кратко време, какъв огромен напредък има и то във време на криза", каза Борисов пред журналисти.

По думите му е важно  газопроводите и инфраструктурните проекти да продължат да се изграждат и където може, да се работи.

По този начин оборотите на държавата ще продължат да работят, макар и забавено в момент, когато заради пандемията икономиката на света е спряла, каза Борисов. Той напомни, че е важно да се работи, като се спазват всички мерки за безопасност.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес