Строги изисквания към футболистите от Висшата лига на Англия

Строги изисквания към футболистите от Висшата лига на Англия

На футболистите от Висшата лига ще бъде забранено да правят шпагати и ще трябва да се дезинфекцират терените, когато клубовете се върнат към тренировки като част от плановете за предотвратяване на по-нататъшното разпространение на коронавируса, съобщи BBC.

Играчите ще бъдат тествани два пъти седмично за вируса и ще извършват всекидневна проверка на температурата, като също така ще им бъде забранено да се събират заедно или да пътуват до или да тренират със съотборници, допълва докладът.

Въпреки че клубовете от целия континент започнат да тренират отново и определят дати за повторно стартиране на сезоните си, Висшата лига на Англия тепърва ще потвърждава плановете за завръщане към тренировки или мачове.

Германската Бундеслига ще стане първата от петте най-добри лиги в Европа, която ще започне отново, когато мачовете се възобновят в събота, докато полската, австрийската и португалската лига също потвърдиха началните дати.

Клубовете в първите две дивизии на Испания се завърнаха на индивидуални занимания и макар да не е определена дата за възобновяване на мачовете, президентът на Ла Лига Хавиер Тебас заяви, че се надява подновяването да стане на 12 юни.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт