Строителен предприемач е пребит в Пловдив

Пребитият бизнесмен Тодор Коев

Незивестни мъже са пребили жестоко пловдивския строителен предприемач Тодор Коев, съобщи районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова.

Нападателите са пресрещнали 52-годишния Коев пред заведението на бул. "Васил Априлов", където той пиел кафето си.Пребит е с метални пръти.

В тежко състояние с травми по черепа и тялотоКоев е настанен за лечение в Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив.

След като е опериран, ситуацията е овладяна и животът му е вън от опасност. Предприемачът е разказал пред криминалистите, че е бил нападнат в гръб и не е разпознал биячите.

Фирма "Коев" на пострадалия бизнесмен е популярна най-вече в строителството на жилищни и обществени сгради, тя има сертификат и за изграждане на пътища.

През 2007 г., в края на мандата на пловдивския кмет д-р Иван Чомаков, компанията получи с конкурс общински парцел от 12 дка в жилищен район "Тракия".

Инвеститорът взе терена без заплащане, а условието бе да построи голям жилищен комплекс и да предостави на общината 17 процента от застроената площ.

Заради кризата, проектът бе замразен, а впоследствие договорът бе разтрогнат.

През 2009 година фирма "Коев" спечели конкурса за изграждането на новия терминал на летище "Пловдив" с оферта за 11 млн. лева.

Бизнесменът е участвал в конкурси за строителство на лаборатория, за казино с магазини в Свиленград и за сграда до Централна поща в Пловдив. Един от проектите му е за хотел и жилищен комплекс до стадион "Лаута".

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?