Строителна фирма вече ще издава в. "Преса" и сп. "Тема"

Строителна фирма вече ще издава в. "Преса" и сп. "Тема"

Една от големите компании в пътното строителство - "Интегрирани пътни системи" АД (ИПС), е новият собственик на акциите на "Обединени свободни медии" АД – издател на в. "Преса" и седмичното списание "Тема". Съобщението за постигнатата сделка е публикувано в днешния брой на вестника.

"Акционерите в "Обединени свободни медии" АД прехвърлиха акциите си от капитала на нов собственик – "Интегрирани пътни системи" АД. Прехвърлянето ще бъде вписано в Търговския регистър, като информацията за новия собственик ще бъде декларирана по реда на Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения", гласи краткото съобщение, поместено в долния десен ъгъл на една от вътрешните страници на "Преса".

ИПС е крупен изпълнител на обществени поръчки в строителството, финансирани в европари, както и от държавния и общински бюджети. Основната му дейност е съсредоточена в районите Кърджали, Пазарджик, печелили са и обекти и в Пловдивско.

Справка в Търговския регистър показва, че краен собственик на 99 999 акции от издадени от ИПС 100 000 книжа е регистрираното в Сърбия "Ботса" ДОО. То е едноличен собственик на "Юлинор" ЕООД, което има 100% от дяловете в "Евробилд Проект" ЕООД – прекият собственик на книжата на ИПС. Една акция има и Юлия Йорданова Илиева.

Седалището и адресът на управление на "Евробилд Проект" са в блок 199 в столичния квартал "Красно село". Същата е ситуацията и с "Юлинор". И двете фирми се управляват от Симеон Лозанов Симеонов, за който наскоро вестник "Капитал" допусна, че е подставено лице на Бисер Лазов.

Притежаваните от "Евробилд Проект" 99 999 акции в ИПС бяха запорирани на 30 март 21015 г. от НАП заради публично вземане от приходната агенция за 223 хил. лв.

През август 2015 г. "Протестна мрежа" публикува свое разследван, от което стана ясно, че "Обединени свободни медии" АД има 2.5 млн. лв. необслужвани кредити към фирма от "пощенските кутии" на КТБ – "БГ Корпорейшън" ЕООД, регистрирана на един от традиционните адреси на фирмите на Цветан Василев – ул. "Дамян Груев" 46 в София.

Кредити са отпускани между 2011 и 2012 г. Нотариалните покани за изпълнение на договорите са връчени на 2 юни 2014 г. на адреса на дружеството, който е и редакция на изданията, в сградата на ЦУМ в София.

Според разписката изпълнителният директор Тошко Николов Тошев (Тошо Тошев, главният редактор на "Преса") и представител на правния отдел са отказали да получат поканата. Дни преди това – на 29 май 2014 г., двамата регистрират ново дружество – "Прес Медиа" АД. Към момента дружеството държи правата на марката "Преса".

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес