Строителният контрол: Край Алепу се работи само по брегоукрепването

Строителният контрол: Край Алепу се работи само по брегоукрепването

На плажа край Алепу се работи само по брегоукрепващото съоръжение и не са подновени дейностите по строежа на вилното селище, съобщиха от Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Бургас във вторник. Тя провери на място сигналите от почивните дни за подновен градеж на масивната сграда.

Той беше спрян временно, докато не приключат дейностите по укрепването на свлачището край плажната ивица, което съоръжение трябва да се превърни в основа на вилното селище.

Под ската на метри от плажната ивица до момента е положена фундаментна плоча и са изградени кубове на две нива, които подпират и спират свлачището, каза директорът на РДНСК Милен Ненчев, цитиран от БНР.

"Това, което на място виждаме действително, са дейности единствено и само по укрепването. Това установихме", посочи той и обясни, че хората бъркат брегоукрепителното съоръжение със сграда.

Към момента на известния като Шофьорски плаж има излята фундаментна бетонова плоча, кубове, които спират и подпират свлачището, а сега се работи по вертикалните елементи на второто ниво. Всичко това представлява обемна пространствена конструкция, а не жилищна сграда, заяви Милен Ненчев. Днес строителството тук е спряно, но фирмата-инвеститор обяви, че утре строителните дейности ще бъдат подновени. Те ще продължат до 15 май, когато със заповед на Регионалната екоинспекция в Бургас влиза в сила строителна забрана заради периода на гнездене на птиците.

Споделяне

Още по темата

Още от България