Строителният контрол се закани да премахне всички неузаконени строежи

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) предупреди, че след 3 януари 2011 г. ще започне процедури по премахване на всички постройки, неузаконени до края на тази година.

Главните архитекти на общините трябва да представят списъци с номерата на имотите, данните за собственика, предприетите мерки и издадените актове. Ако се окаже, че не е приключено изследването дали строежът може да бъде узаконен, дирекцията ще изисква от главните архитекти да дадат писмени обяснения за всеки конкретен случай.

За строежите, за които е поискано узаконяване, но процедурата не е приключила до 31 декември 2010 г., националният строителен контрол ще приеме, че са получили мълчалив отказ на общината.

Във връзка със скандалния случай за незаконното ваканционно селище "Златна перла” в землището на с. Варвара, община Царево, ДНСК припомни, че от 10 заповеди за премахване на незаконни постройки в обхвата на комплекса 8 се обжалват в административния съд, а две са на етап отмяна на строително разрешително и те също се обжалват.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?