Строително-предприемачески холдинг ще прави естакадата на Шабла за над 6 млн. лв.

Министърът на транспорта Ивайло Московски и кметът на Шабла Райна Бърдарева направиха първа копка на новата естакада на града

Строително-предприемачески холдинг ще възстанови морската естакада на Шабла за 6 млн. лв.

Определихме естакадата в град Шабла като приоритетен обект още през миналия мандат и днес след предприетите мерки на правителството да прехвърли обекта към държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" започва възстановяването му, каза министърът на транспорта Ивайло Московски, който даде старт на строителните дейности.

Естакадата е изключително важно съоръжение за държавата, защото нейната крайна точка определя границата на страната, допълни Московски.

Проектът ще бъде част от инвестиционната програма на държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" и след завършване на рехабилитацията ще бъдат предприети действия обектът да получи статут на пристанищно съоръжение. Обектът се очаква да бъде готов през януари 2016 г.

Изпълнител е консорциум "Морска Естакада Шабла", в който Строително-предприемачески холдинг на Георги Георгиев държи близо 96% от капитала, а останалите са на "Си-Гал-Христин Николов". Сключеният договор включва проектиране, строителство и строителен надзор и е на обща стойност 6 186 353 лв. без ДДС, е посочено в съобщението на транспортното министерство.

За нас е изключително важно, освен възстановяването на естакадата, да осигурим и нейната поддръжка занапред, за да не допуснем след време обектът да започне да се руши отново, каза транспортният министър.

На първата копка на обекта присъстваха още кметът на Шабла проф. Райна Бърдарева и генералният директор на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" Ангел Забуртов.

Споделяне

Още от Бизнес