Строителството край Алепу кипи и в почивните дни

Строителството край Алепу кипи и в почивните дни

Строителството на т. нар. Шофьорски плаж край защитената местност "Алепу" продължава и в почивните дни. На мястото се излива бетон показват снимки в социалните мрежи.

Сигнали за възобновяване на строителството, което беше временно спряно през януари, имаше още преди няколко седмици. Тогава от Дирекцията за национален строителен контрол обясниха, че след временното спиране на строежа той е частично възобновен.

На мястото компанията "Главболгарстрой" прави брегоукрепително съоръжение и има разрешение за изграждането на три сгради – част от ваканционен комплекс. Преди време от дружеството обясниха, че всъщност изграждането на ваканционното селище е, за да се спре свличането на брега в района.

Първоначално властите обясниха, че всичко около строежа край Алепу е наред. След сериозно обществено недоволство обаче проектът беше спрян временно с мотива, че строителят не е спазил последователността на проекта. Първо трябвало да направи брегоукрепването, а след това да строи ваканционния комплекс, а междувременно да си оправи документите за строежа, за да го поднови.

Така на 12 февруари от ДНСК съобщиха, че укрепването на брега продължава, но ваканционните сгради не се изграждали все още.

В неделя представител на строителя обясни пред бТВ, че за укрепването на брега е нужен бетон и за това на мястото се излива такъв. Той добави, че целта е свличането на брега да бъде спряно, за да няма инциденти по време на туристическия сезон.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?