Строят нов офис парк в Пловдив

Строят нов офис парк в Пловдив

Строителството на нов офис парк с разгърната площ от 15 400 кв. м започна в Пловдив. Комплексът ще се състои от две 7-етажни сгради и ще се намира на бул. „Свобода”, близо до "Мол Пловдив".

Първата сграда трябва да посрещне новите си наематели в средата на 2016 г. Проектът трябва да отговори на засиленото търсене на бизнес площи в Пловдив и ще привлича като наематели компании, които разглеждат града като предпочитана дестинация за развитието си. В бъдещия "Офис Парк Пловдив" ще се предлагат голямо форматни офиси.

Инвеститор в проекта е „Галакси Инвестмънт груп”. Компанията има опит в управлението и реализирането на подобни проекти и си партнира добре с фирми от сектора на високите технологии. Пример за това са компаниите "Софика" и Scalefocus, които вече наеха площи в "Роял Сити Бизнес Парк" в Пловдив, стопанисван от "Галакси Инвестмънт груп".

В последните 10 месеца Пловдив става все по-предпочитана дестинация от компании от аутсорсинг и IT бранша най-вече заради наличието на висококвалифицирани специалисти, добрата инфраструктура и централната си локация. Оценява се и като град с по-добро качество на живот, отколкото София заради по-ненатоварения трафик и по-удобния транспорт и предлаганите по-конкурентни наеми на офис площите. Пловдив е определен за Европейска столица на културата за 2019 г.

Споделяне

Още от Бизнес

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?