Студът в САЩ затвори летища, училища и правителствени служби

Студът в САЩ затвори летища, училища и правителствени служби

Опасно студено време за пореден ден в американския Среден запад наложи затваряне на стотици училища, предприятия и правителствени служби в щатите Уисконсин и Минесота, предаде Асошиейтед прес.

Два от най-големите училищни района в Уисконсин отново отмениха занятия. Сутринта там температурите паднаха до минус 29 градуса по Целзий. В Минесота, където температурите може да паднат до минус 48 градуса в съчетание с мразовит вятър, също бяха отменени занятията в няколко големи училищни района.

Изключително студеното време стана причина десетки хора да бъдат приети в болници в Минесота.

В Северна Дакота обаче учениците се връщат в клас. Температурите в щата паднаха до минус 31 градуса сутринта, но метеоролозите прогнозират през деня повишение до минус 16 градуса.

В Южна Дакота времето е малко по-топло. Според Националната метеорологична служба се очаква максималните температури в щата да достигнат минус 11 градуса.

В Илинойс днес беше измерена рекордно ниска температура от минус 34 градуса.

Предишният рекорд в щата беше минус 33 градуса на 10 януари 1982 г.

Около 1700 пристигащи и заминаващи полети на летищата в Чикаго са отменени през последните 24 часа заради ниските температури в Средния запад на САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Тази сутрин температурата на международното летище "О'Хеър" е била минус 29 градуса по Целзий. Около 1450 полети са били анулирани.

Други 250 полети са отменени на международното летище "Мидуей".

Експерти казват, че ниските температури се отразяват на хората, оборудването и зарежданията с гориво по летищата.

Студовете засегнаха и железопътния транспорт на Чикаго, който е третият по големина град на САЩ. Влаковете по някои линии спират или се движат с променен график.

Споделяне

Още от Свят