Студът взе жертви в Румъния, температурите паднаха до минус 29 градуса

Студът взе жертви в Румъния, температурите паднаха до минус 29 градуса

Североизточната част на Румъния е обхваната от снежни виелици и студове през последните дни, които взеха и жертви, съобщава Аджерпрес.

Мъж на 57 години е намерен мъртъв в сряда сутринта в покрайнините на село в окръг Васлуй, Североизточна Румъния. Мъжът е починал от хипотермия, след като не успял да се прибере у дома си след посещение на чашка при приятели.

Тридесет и двегодишен румънец от друго село в окръг Васлуй е починал преди пристигането на повиканата кола на Спешна медицинска помощ, съобщава още Аджерпрес. Младият мъж имал остри болки в коремната област, но отказвал да постъпи в болница. След като изпаднал в безсъзнание, съпругата му се обадила на телефон 112, а мъжът бил откаран с шейна до мястото, където щяла да пристигне линейката. Междувременно обаче той починал.

Заради непроходими пътища и снежни бури, линейките достигат трудно до адресите, отбелязва агенцията.

Ученичка на 13 години е починала след изпадане и хипотермичен шок, съобщава Аджерпрес. Момичето било на лагер за олимпийци по математика в курортното градче Буштени. Тя била намерена вчера сутринта в кома и хипотермичен шок, след като паднала от етаж на вилата, където били настанени децата. Лекарите в болницата в Синая са се борили през целия ден вчера за живота ѝ, но без успех. В момента, когато е била намерена, температурата на тялото ѝ е била 19,5 градуса. В лагера са участвали 22 деца, наблюдавани от четирима преподаватели. Румънските власти разследват случая.

Студ и сняг сковават обширни райони на Румъния и днес. В метеорологичната обсерватория в селището Ънторсура Бузъулуй тази сутрин е измерена температура от минус 28,3 градуса по Целзий на въздуха и минус 29,1 на земята, съобщава Аджерпрес.

Редица пътища, най-вече в Североизточна Румъния, остават блокирани от снеговете и днес. Най-засегнати са окръзите Галац, Вранча, Нямц.

Споделяне

Още от Балкани

Какво очаквате да свърши служебното правителство?