Студенти и евродепутати дискутират как новите технологии променят живота ни

Студенти и евродепутати дискутират как новите технологии променят живота ни

Какви са предизвикателствата и възможностите пред България и ЕС в контекста на развитието на новите технологии и какво е тяхното отражение върху бита, бизнеса и формирането на националната и европейската политика. Това са част от въпросите, които ще бъдат дискутирани по време на дебат, организиран от Българското училище за политика “Димитър Паница” с евродепутатите Георги Пирински и Андрей Новаков и студенти на Американския университет в България.

Събитието ще се състои на 25 ноември (петък) от 13.00 часа в зала 103, Балкански Академичен Център, Скаптопара Кампус, ул. Свобода Бъчварова 12 на Американския университет в България, Благоевград.

Дебатът е част от проекта “Европа и аз“, чиято цел е да провокира интереса и ангажираността на младите българи към работата на Европейския парламент и възможностите за тяхното развитие в рамките на Европейския съюз.

В рамките на проекта ще се проведат дебати в още два водещи университета, ще има онлайн фотоконкурс, фотоизложба и дискусионен форум до края на юни 2017 година. Следващата дискусия е на 2 декември 2016 г. (петък) от 11.30 часа в зала 310 на Нов български университет, където студентите ще могат да обсъдят въпроса „Готови ли сте за собствен бизнес?“ с евродепутатите Андрей Ковачев и Ангел Джамбазки.

На 13 януари 2017 г. в Софийския университет очакваме горещата дискусия за “Ролята на свободните медии за демокрацията в европейския контекст“.
“Европа и аз“ е проект на Българското училище за политика “Димитър Паница”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския парламент.

Събитието може да бъде гледано онлайн в реално време на интернет страницата на проекта и на Фейсбук страницата на проекта .

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?