Студенти искаха да дадат на Орешарски оставката му, но премиерът не дойде на лекция

Студенти искаха да дадат на Орешарски оставката му, но премиерът не дойде на лекция

Студенти искаха да връчат на премиера Пламен Орешарски оставката му, но той не дойде на лекцията в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), където преподава.

 

По план Орешарски е трябвало да има лекция в УНСС в 9 часа в събота, но не е отишъл. Това, по думите на "Ранобудните студенти" от УНСС, е една от двете лекции за целия семестър предвидени в програмата на премиера.

 

От написаното от тях в страницата им във "Фейсбук" се разбира, че са искали да послушат и икономическите му концепции, но не са имали тази възможност.

 

Вместо Орешарски на лекцията дошъл друг преподавател. Той обяснил, че има промяна в разписанието на лекциите, за което студентите са били уведомени. Студенти обаче възразиха, че Орешарски е титуляр в съответния курс.

 

В дневния ред на "Ранобудните студенти", оповестен във "Фейсбук", за събота се предвижда дискусия в ректората на тема "Гражданско неподчинение", а в 15 часа ще има концерт в тяхна подкрепа пред сградата на Ректората. За 18 часа е насрочен протестът, който започва пред главния вход на университета, а по-късно вечерта ще има общо събрание в аудитория 272 на Софийския университет "Св. Климент Охридски", откъдето започна студентската окупация на висши училища.

 

Междувременно в Шумен Националното представителство на студентските съвети (НПСС) провежда годишното си общо събрание, в което участват представители на всички университети в страната. Дневният ред на събранието предвижда обсъждане на студентските протестите и окупацията на някои от висшите училища.

 

Студентите ще се опитат да излязат с обща позиция по въпроса, но задачата ще е трудна заради различните мнения по темата. "Ние трябва да отразим мнението на всички студенти в страната, а то е различно и ние трябва да го обединим", заяви Яна Вангелова, зам.-председател на НПСС, цитирана от Дарик радио.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?