Студенти искат оставки в Софийския университет заради хаоса с общежитията

Студенти искат оставки в Софийския университет заради хаоса с общежитията

За поредна години настаняването на студенти в общежитията на Софийския университет "Св. Климент Охридски" се превърна в хаос. Младежите се оплакваха от дълги опашки и кратки срокове за записване, както и от това, че в списъците с разпределението, обявени публично, е имало лични данни.

Заради проблемите Студентският съвет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще поиска оставката на ръководството на поделението за "Социално-битово обслужване" към университета. Това обяви пред БНР председателят на Студентския съвет Георги Гълъбов. "Смятам, че достатъчно време дадохме толерантност да се случат неща, за които сме алармирали, че са проблем", заяви той.

Поделението отговаря за общежитията, събирането на наемите и настаняването на студентите.

Настанителната кампания за общежитията на СУ започна през втората половина на месеца. Студентите се оплакват от  дългите опашки и от системата за подаване на документи онлайн. Част от тях твърдят, че личните им данни не са защитени, защото на сайта на комисията по настаняване има списък в табличен вид, в който има инициали на студентите, както и номерът на стаята им. Гълъбов обясни, че този списък е бил публичен за около 12 часа. След това е съдържал само входящ номера на заявлението за настаняване и номерът на блока, в който ще живеят. След това младежите трябва да намерят домакина на блока, за да видят в коя стая са попаднали. Другият вариант е да направят проверка в онлайн системата.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?