Суди Озкан и хотелската верига “Дедеман” се разделиха

Турският бизнесмен Суди Озкан, който има сериозни инвестиции в България, и хотелската верига “Дедеман” се разделиха изненадващо, съобщи investor.bg.

През 2008 г. Озкан подписа 10-годишен договор с “Дедман” за наем и управление на хотелите му “Тримонциум” в Пловдив и “София Принцес хотел”.

Година преди сключването на договора с “Дедеман” Озкан инвестира в пловдивския си хотел 5 милиона долара. Средствата бяха вложени в модерен спортно-възстановителен център с басейни, каквито преди приватизацията хотелът нямаше. Озкан обещаваше нови инвестиции в хотелите си след сключването на договорите, но такива не бяха направени.

Неизпълнението на ангажименти за инвестиции са станали причина за решението на Озкан да се раздели с “Дедеман”, твърдят неофициални източници. Ертен Кисьова, която е пиар на “Тримонциум принцес”, отказа коментар.

“Дедеман” е напуснал двата хотела на Озкан, а с това и България, на 11 май, посочва investor.bg.

Новият директор на пловдивския хотел “Тримонциум” е Васил Илиев, който има голям опит от хотелската верига “Шератон”. Новото ръководство възнамерява да назначи около 20 души допълнителен персонал, който да подсили екипите на ресторанта и хотелската част. Тези работни места бяха закрити от “Дедеман”, когато пое управлението на хотела.

Суди Озкан купи “Тримонциум” през 1998 г. Приватизацията му бе съпроводена с доста скандали.

Освен в хотелския бизнес, Озкан има инвестиции у нас в хазарта и ловни стопанства. Държи и част от безмитната търговия по границите.

Споделяне

Още от Бизнес