"Суджукгейт": Не е страшно да си Банкянския старец, важното е с бабек да не корумпираш

Реакциите на социалните мрежи към обвиненията за депутата от ГЕРБ Живко Мартинов

Колаж Иван Червенков, Фейсбук

Разкритията на главния прокурор, че депутат от ГЕРБ изнудвал добрички бизнесмен за суджук от името на премиера Бойко Борисов, стана повод за безкрайни творчески импровизации в социалните мрежи. Народният представител Живко Мартинов успял да придобие чрез изнудване четири тона суджук, 60 кг кайма и незнайно количество филе "Елена”, според разказа на Сотир Цацаров. Мартинов твърдял, че месните продукти са за премиера Борисов, до когото обаче не стигнало и парченце суджук, според данните на обвинител №1.

"Дори ЕДИН суджук не е стигнал до министър-председателя. Егати и министър -председателя дето го имаме, извинявайте. Да се измъкнат 4 000 килограма суджук от клетия човек, да се замъкнат с бус за сушене, барабар с касетка филе "Елена" и накрая НИТО ЕДИН клет суджук да не стигне до Борисов. И после имаме претенции и какво ли не", коментира във Фейсбук профила си блогърката Letiashtata Kozzila Erato.

"Всичко на тоя свят има начало и край. Само суджукът има два края. Живко Мартинов", написа учителят Емил Джасим.

"Не е страшно да си Банкянския старец, важното е с бабек да не корумпираш", написа пък Иван Червенков https://www.facebook.com/TheRedIvan , който преифразира думите на Борисов към внука му: "Не е лошо да си дедо, сине, лошо е с баби да спиш".

Maria Nikolova пък написа: "Ма ето бе, партийната субсидия вече ще е в суджук. По 5 суджука на глас".

"ОК, ся, аз ако имам 4 тона суджук и някой от ГЕРБ дойде при мен да ми ги иска, и аз ги дам... кой е тъпият в случая? В смисъл, за да ми искат 4 тона суджук и аз да им ги дам ей така, някой бая услуги е трябвало да ми прави, не ли? Никой премиер, дори и това нещо дето го имаме, НЕ ЗАСЛУЖАВА 4 ТОНА СУДЖУК! НИКОЙ! Един суджук може и да ми се откъсне от сърцето (за да не му стане нещо, все пак е момче) но 4 тона да дам? НИКОГА! Освен ако някой не ми е дал на мен нещо преди това (и то да не е било на светло).... If you catch my drift!", заключи пък популярната с политическите си шаржове в социалните мрежи Татяна Кристи.

Според Георги Симеонов надпис в прокуратурата би трябвало да гласи: "Голям суджук лапни-голяма дума не казвай"

Иван Куцаров направи литературна препратка с туита: "Това суджука не е като салама, Санчо".

Станислав Михайлов обобщи : "Аз последно не разбрах обвинението за какво е: че е поискал суджук или че суджука не е стигнал до премиера…

Споделяне

Още по темата

Още от България