Сух режим за агентите на Сикрет сървис

Американската служба Сикрет сървис затегна правилата за поведение на служителите си в опит да възстанови репутацията си, разклатена от неотдавнашния скандал с колумбийски проститутки, съобщиха световните агенции. Отсега нататък на агентите на Сикрет сървис е забранено да употребяват прекалено много алкохол, да посещават съмнителни заведения по време на мисия или да водят чужденци в хотелските си стаи.

Строгите ограничения за служителите на Сикрет сървис, които охраняват първите лица на държавата, ще действат не само през работно време, но и когато са в почивка по време на служебни командировки. Така например, на тях им се забранява да пият алкохол десет часа преди началото на работата им, както става ясно от меморандум с новите правила.

Скандалът, станал повод за строгите правила, избухна в средата на април по време на посещение на американския президент Барак Обама в Колумбия за участие в среща на върха на Организацията на американските държави. Тогава се разкри, че изпратените там членове на екипа за обезпечаване на сигурността на американския президент в продължение на няколко дни преди пристигането му са се напивали и са водили в хотела си местни проститутки.

В резултат, осем служители на Сикрет сървис бяха уволнени, а един ще бъде лишен от достъп до секретни документи. Пентагонът от своя страна започна собствено разследване, след като се оказа, че 12 военнослужещи също са били замесени в скандала в Колумбия.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?