Сваленият президент на Хондурас прави опити да се върне в страната

Сваленият президент на Хондурас прави опити да се върне в страната

Сваленият от власт с военен преврат президент на Хондурас Мануел Селая пристигна в Салвадор след неуспешен опит на самолета му да кацне в Тегусигалпа, последван от двучасов престой в никарагуанската столица Манагуа, предаде Франс прес.

В Салвадор се очаква той да разговаря с генералния секретар на Организацията на американските държави (ОАД) Хосе Мигел Инсулса, както и с президентите на Аржентина и Еквадор, с които ще анализира неуспеха си да се върне в Хондурас.

Пред телевизия "Телесур" Селая обясни, че се е отказал от приземяване в Тегусигалпа, за да не бъде самолетът му заловен от военните, но обеща скоро да направи нов опит да се върне в родината си.

Междувременно новото хондураско правителство удължи полицейския час след вчерашните сблъсъци между привърженици на Селая и силите на реда на летището в хондураската столица Тегусигалпа, завършили според Ройтерс с един, а според Франс прес с двама убити.

Правителствен говорител съобщи за Ройтерс, че полицейският час вече ще започва в 19.00 часа - три часа по-рано, отколкото досега.

Споделяне

Още от Свят