Свалиха обвиненията в опит за убийство срещу 9-месечното бебе в Пакистан

Съд в Пакистан освободи 9-месечното бебе, обвинено в опит за предумишлено убийство в град Лахор, предава в събота Асошиейтед прес. Адвокатът Ирфан Тарар каза, че съдът е освободил детето, след като полицията е оттеглила обвиненията срещу него.

По думите на юриста органите на реда са завели делото срещу 9-месечното момче и негови роднини, без да разследват случая и без да разберат каква е била възрастта на обвиненото момченце. Съдът също поиска обяснение от полицаите.

Случаят подчертава лошото състояние на правораздавателната система в Пакистан, където дори бебетата не са застраховани от спорни правни решения, отбелязва Асошиейтед прес.

Детето беше доведено в съда миналата седмица като част от разследване, свързано с произшествие, при което жители на района, където живее то, влезли в сблъсък с полицията.

Бебето Муса Кан беше изправено пред съда в Лахор миналата седмица и обвинено в опит за убийство заедно с баща си и дядо си. Причината за обвинението е протест против увеличаването на цените, при който протестиращите са замеряли с камъни полицаи и служители на петролни компании, които се опитвали да съберат закъснели плащания.

Споделяне

Още от Свят