Свалиха тялото на загиналия в Стара планина турист

Сн. БНТ

Тялото на загиналия турист в Стара планина беше свалено до местността "Паниците"  в понеделник, откъдето бе транспортирано до Пловдив от Съдебна медицина за установяване на точната причина за смърта. 

Загиналият е 45-годишният Тодор Желязков, по-известен като DJ Emotion - един от основателите на групата Deep zone project.

Спасителната операция беше проведена при много тежки метеорологични условия, при ураганен вятър. В нея участваха 8 спасители от Калофер и Карлово. До мястото на инцидента се стигна благодарение на служителите от телевизионната кула на връх Ботев, които разполагат със специализирана техника - ратрак, която се движи в тежки зимни условия.

Началникът на планинската спасителна служба в Калофер Дамян Чолпанов каза пред БНТ, че загиналият турист и приятелят му не са били добре екипирани и не са били с подходящи обувки.

Той призова хората, които посещават планината да си вземат поука, защото това е поредният инцидент и той доказва, че се подценява ситуацията.

Приятелят на загиналия турист Георги Георгиев, който е станал свидетел на падането, сигнализира, че в продължение на три часа е звънял на 112. Имали са обхват, но не са успели да се свържат със спешния телефон.

На мястото на инцидента екип на Спешна помощ и служители на криминална полиция в момента извършват огледи.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?