Свързвани с Пеевски фирми ще ремонтират мост за военна техника

Финансирането за съоръжението край полигона "Ново село" е от САЩ

Свързвани с Пеевски фирми ще ремонтират мост за военна техника

Започва реконструкцията на моста над река Мараш в близост до военния полигон "Ново село", край Сливен, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) в понеделник.

Проектът се финансира от Въоръжените сили на САЩ по техническото споразумение между АПИ, Министерството на отбраната и Европейското командване на Въоръжените сили на САЩ.

Мостът се намира при км 228+681 на път първокласния път Ямбол - Гранитово – Лесово. С изпълнение на строителните работи ще бъде укрепен сводът на моста, ще се поставят нови парапети, предпазна ограда, както и повърхностно защитно покритие на бетоновите повърхности. Ще се реконструират тротоарните блокове.

След реконструкцията мостът ще може да се използва за преминаване на военна техника, е посочено в съобщението на АПИ.

За изпълнител на строителните дейности е избран консорциум ПХА "Мараш", в който участват "Пътстрой Бургас" ЕООД, "Хидрострой" АД и "АБ ИНВЕСТ НН" ЕООД.

"Хидрострой" придоби свързваната с депутата от ДПС Делян Пеевски "Водстрой 98". Официално зад "Хидрострой" стои бившият шеф на пътната агенция от времето на управлението на НДСВ и ДПС Велико Желев. "Хидрострой" е собственик на дружеството "Пътстрой Бургас" ЕООД. Според мениджъри на строителни компании сделката е фиктивна, но Желев отрича това. "АБ Инвест НН" пък се смята за новата придобивка на депутата от ДПС, която в края на втория мандат на Борисов започна да печели ударно поръчки в железопътното строителство. Името на Пеевски обаче не фигурира сред собствениците на компанията по документи.

Консорциумът "Марш" ще направи ремонта на моста за 594 778 лв. с ДДС. Срокът за изпълнение на обекта е 61 календарни дни.

По време на реконструкцията на съоръжението движението при 228-ми километър на път I-7 Ямбол – Гранитово – Лесово ще се извършва двупосочно в пътната лента, в която не се извършват строителни дейности.

В понеделник строителните дейности започват в лентата посока Мокрен – пътен възел "Петолъчката", като трафикът ще преминава по лявата лента.

Необходимо е шофьорите карат внимателно, като следват стриктно поставената пътна сигнализация, посочват от АПИ.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?