Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл ще е през май

Принц Хари и Меган Маркъл, сн. ЕПА/БГНЕС

Сватбата на принц Хари и американската актриса Меган Маркъл ще е през май в параклиса "Сейнт Джордж" на Уиндзорския дворец, съобщиха от двореца Кенсингтън, предаде ББС във вторник.

Ден по-рано бе обявен годежът на двойката, случил се в началото на ноември, и че сватбата ще е напролет.

Месец май вероятно е избран заради очакваното раждане през април на третото дете на Катрин - херцогинята на Кеймбридж и съпруга на брата на Хари Уилям.

Параклисът "Сейнт Джордж" е избран, тъй като е "специално място" за двойката, а и Хари има много детски спомени, свързани с църквата.

Меган Маркъл има предишен брак, но през 2002 г. Английската църква разреши на разведени да сключват отново църковен брак.

Кралското семейство ще плати за сватбата, включително церемонията, музиката, цветята и празненството след това, като точната дата ще бъде съобщена по-късно.

Преди сватбата 36-годишната Маркъл, която е протестантка, ще бъде кръстена и въведена в лоното на Английската църква. Освен това американската ще стане гражданин на Великобритания. Тя също така ще прекрати работата си в САЩ и за други организации, за да се посвети напълно на благотворителност като кралска особа, каза  говорител на принца. Маркъл ще стане четвъртия патрон на кралската фондация, основана от Хари, брат му Уилям и неговата съпруга Катрин.

Говорителят на принца каза, че двойката обсъжда всички аспекти на сватбата си и обмисля идеи как всички британски граждани да станат част от празненствата. Медии допускат, че церемонията ще бъде предавана по телевизията.

Хари и Меган се запознават преди 16 месеца в Лондон на нещо като "среща на сляпо", организирана от техен общ приятел.

Двойката даде в понеделник вечерта първото си общо интервю за ББС, в което стана ясно, че предложението за брак от страна на Хари, докато двамата готвели печено пиле вкъщи.

Разбра се още, че едно от кучетата на Маркъл вече има разрешение да остане във Великобритания, но другото няма да се присъедини към стопанката си в новия ѝ дом.

Първият официален ангажимент на принца и годеницата му ще е в петък в Нотингъм.

Споделяне

Още от Общество