Светльо Витков: "Глас народен" се превърна в глас в пустиня

Светльо Витков
"За четири години минахме през доста етапи. Първата година плюехме всички партии. От плюенето обаче файда няма – то набира електорат, но не дава решения. Втората година започнахме да мислим за решения. Пращахме предложения, които обаче бяха хвърляни в кошчето. Нито една медия не ни обърна внимание. Третата година разбрахме, че само да даваш решения и да плюеш другите не е ползотворно. Така че трябваше да проявим диалогичност и да седнем на масата и да се разберем”. Taка лидерът на "Глас народен" Светослав Витков обясни пред Нова телевизия мотивите на партията му да се присъедини към Реформаторския блок.
 
"Когато "Глас народен" се превърна в глас в пустиня и когато нямаме никаква трибуна, се наложи да направим това. Изборите бяха два – или "Глас народен” да продължи както досега да се бори за 1%, или да скочим и да влезем в парламента чрез коалиция. Иначе бяхме обречени на бавна смърт”, поясни още Витков.
 
По думите му това, от което има нужда десницата, е обединение.
 
"Има нужда от нови лица, а ние – от трибуна. Избрахме партии и формации, които имат близка програмна рамка до нашата и разговаряхме с тях”, каза той.
Споделяне

Още от България